Bankietowe / cateringowe

Menu Bankietowe / cateringowe

Przystawki 18zł - 30 zł

Carpaccio wołowe

Sakiewki z łososia

Tatar z łososia z jajkiem przepiórczym

Befsztyk tatarski

Polędwiczki drobiowe na mixie sałat w sosie malinowym

Zupa 10 zł - 18 zł

Rosół z makaronem

Żurek

Zupa serowa

Krem z brokułów / ze szparagów / z pieczarek /z pory

Zupa z kasztanów z kurczakiem na mleczku kokosowym

Zupa grzybowa

Wodzionka

Dania główne 42 zł -podanie platerowe

w cenie 3 pozycje mięs- 1,5 porcji na osobę

Filet drobiowy w płatkach migdałów

Drobiowa kieszeń nadziewana szpinakiem lub szparagami z ananasem

Pierś z kurczaka z serem feta zapieczona w cieście francuskim

De volaille (z masłem, lub z serem lub z serem i pieczarkami)

Pierś z kurczaka z bekonem w sosie z błękitnego lazuru

Szaszłyk mieszany /wieprzowo-drobiowy/

Polędwiczka wp. w sosie z podgrzybków lub zapiekana z mozarellą i bazylią

Polędwiczka wieprzowa z warzywnym julien w sosie sojowym

Sakiewka z polędwiczki wieprzowej z owocami leśnymi w sosie żurawinowym

Rolada z polędwiczek wp. z musem drobiowym zawinięta w kapuście z boczkiem

Rolady śląskie wieprzowe lub wołowe

Schab nadziewany camembertem lub serem wędzonym z żurawiną

Makaron z brokułami w sosie z błękitnego sera

Makaron w sosie tuńczykowo - pomidorowym

Łosoś w sosie koperkowym lub Łosoś z pieca z zielonymi szparagami i bekonem

Dodatki 7 zł

Dodatki - surówki 7 zł

W CENIE 2 POZYCJE

7 ZŁ

Zestaw surówek (Marchewka z pomarańczą, Seler z orzechami, Surówka z białej kapusty)

Kapusta zasmażana

Sałata słodko kwaśna

Buraczki słodko kwaśne

Sałata z dodatkami z sosem vinaigrette

Bukiet jarzyn gotowanych

Czerwona kapusta na ciepło

Fasolka szparagowa zapiekana z boczkiem

Brokuły z serem

Deser 14 zł - 18 zł

SZEF KUCHNI POLECA

Deser Tiramisu (w kieliszkach)

Crem brulle

Puchar lodowy

Sałatka owocowa

Szarlotka na ciepło z gałką lodów

Sernik z marakują

Creme brulle z advocatem

Ciasta domowe na zamówienie (jabłecznik, sernik, makowiec, czekoladowe)

Zimna płyta 300g -37 zł

SZEF KUCHNI POLECA

w cenie 8 pozycji + 2 sałatki (300 g/os)

37 zł

w cenie 8 pozycji + 2 sałatki (320 g/os)

40 zł

Deska mięs schab nadziewany śliwką / filet z indyka ze szpinakiem / filet z indyka nadziewany morelą / galantyna / rolada drobiowa z warzywami / karczek (do wyboru 3 pozycje)

Koreczki drobiowe z sosem tzatziki

Koreczki z łososiem wędzonym lub ze szpinakiem w cieście naleśnikowym

Koreczki ze śliwki zapiekanej z boczkiem

Paszteciki z kurczakiem lub ze szpinakiem w cieście francuskim

Przekąska z tortilli nadziewanej serem filadelfia w kolorach różnych

Roladki z szynki zawijane z puchem chrzanowym w auszpiku

Szparagi zawijane w szynce wędzonej

Deska serów pleśniowych z orzechami i winogronami

Kuleczki serowe w ziołach

Tymbaliki drobiowe

Tatar z łososia z jajkiem przepiórczym

Śledzie w musztardzie / w ananasie / w buraczkach / w śmietanie / w oleju

Pomidory z mozarellą z dodatkiem bazylii

Sałatka grecka

Sałatka corticella ( makaron chiński, kurczak, dodatki)

Sałatka fantazja ( camembert, szynka, brokuły)

Sałatka smakosza ( z kurczakiem grill)

Sałatka bawarska ( z polędwiczką )

Sałatka herbaciana ( z kurczakiem marynowanym w czerwonej herbacie )

Sałatka norweska ( z tuńczykiem)

Pieczywo, masło smakowe / gratis

DANIA KOLACYJNE CIEPŁE GULASZOWE 12 zł - 20 zł

SZEF KUCHNI POLECA

Bogracz wieprzowy

Boeufstrogonow wieprzowy

Potrawka drobiowa

Gulasz węgierski na ostro

Zupa chrzanowa z frankfuterkami

Żurek staropolski z jajkiem

Zupa serowa z grzankami

Zupa meksykańska / Bigos

DODATKOWA OPCJA

Kita wieprzowa peklowana – płonąca – podawana z ciepłą kapustą. (min. zamówienie 10 kg (15 - 20 osób)


Napoje